KO EX 11 Presto Memory Error

Brushed, nicad, radios, etc...

Moderators: scr8p, klavy69

User avatar
urban hype
Approved Member
Posts: 151
Joined: Thu Mar 08, 2012 8:17 pm
Location: Markham ON Canada - eh!

KO EX 11 Presto Memory Error

Post by urban hype »

Hello All, I have recently acquired a KO EX 11 Presto. It seems to have a problem. Every time I switch it on I get a memory error. Though I can get the radio to function by pressing the + and - buttons at the same time. It seems that some of the functions are missing. Does any one know how to correct this? Maybe this radio has a battery back up in it that may need replacing? Any ideas?
Giving old thing a new life!

Check out my latest project:

The Danny Thompson Nitro Panda from Thunder Tiger
http://www.rc10talk.com/viewtopic.php?f=33&t=33149

rc10uk
Approved Member
Posts: 50
Joined: Fri Apr 12, 2013 8:32 pm
Location: England

Re: KO EX 11 Presto Memory Error

Post by rc10uk »

Had a similar memory error pop up on my ex10 once and turned out to be semi saved or corrupt model profile, reset the offending profile and was fine after that. Might be worth seeing if you can reset the units model memory?

Also re functions missing are you on the master menu or is it possible a custom menu is selected where some options have been removed by choice?

User avatar
urban hype
Approved Member
Posts: 151
Joined: Thu Mar 08, 2012 8:17 pm
Location: Markham ON Canada - eh!

Re: KO EX 11 Presto Memory Error

Post by urban hype »

Hello rc10uk, Thanks for the response. I tried all 3 profiles and it will create the same error with all of them. I would like to reset the model memory but I cannot find that function in the manual. I bet that would an easy fix for this problem. If there is a way to reset the model memory I would really like to know how to do this.
Giving old thing a new life!

Check out my latest project:

The Danny Thompson Nitro Panda from Thunder Tiger
http://www.rc10talk.com/viewtopic.php?f=33&t=33149

User avatar
urban hype
Approved Member
Posts: 151
Joined: Thu Mar 08, 2012 8:17 pm
Location: Markham ON Canada - eh!

Re: KO EX 11 Presto Memory Error

Post by urban hype »

Well I contacted KO USA. It seems that there is no reset function in the radio. :x
Giving old thing a new life!

Check out my latest project:

The Danny Thompson Nitro Panda from Thunder Tiger
http://www.rc10talk.com/viewtopic.php?f=33&t=33149

User avatar
Mad Racer
Approved Member
Posts: 972
Joined: Fri Apr 10, 2009 2:50 am
Location: Vintage at Boondal. Australia.
Been thanked: 1 time

Re: KO EX 11 Presto Memory Error

Post by Mad Racer »

I had the same problem with my Mars.

Whenever a pulled the batteries out I lost the model memory. I think there is a memory backup battery like a watch battery in the radio which powers the memory chip. If so replace it . I'm not 100% sure on this as it was over 10 yrs ago.
Vintage . Older is Better !!!!!!! Vintage At Boondal, Australia.
http://www.rctech.net/forum/australian-racing/548133-off-road-vintage-boondal.html

User avatar
urban hype
Approved Member
Posts: 151
Joined: Thu Mar 08, 2012 8:17 pm
Location: Markham ON Canada - eh!

Re: KO EX 11 Presto Memory Error

Post by urban hype »

I took the radio apart and this model has no battery back up. The model memory half works. Every time I turn on the radio I get a memory error that I can turn off. The funny thing is that the setting are still there. I can change things and turn off the radio and the changes are still there when I turn the radio back on. I found the memory module and look up the data sheet and it seems that the module has a limited life for around 200 000 cycles. It is a very small smt component so I can see it having ESD damage. I think that that is what is wrong with the memory. I need to get a new module to see if it is true.
Giving old thing a new life!

Check out my latest project:

The Danny Thompson Nitro Panda from Thunder Tiger
http://www.rc10talk.com/viewtopic.php?f=33&t=33149

  • Similar Topics
    Replies
    Views
    Last post
  • The Presto Resto
    by keithrc » » in Kyosho Forum
    28 Replies
    4638 Views
    Last post by Lowgear
  • PM's locked up/SQL error
    by flipwils11 » » in Site Questions/Comments
    1 Replies
    1311 Views
    Last post by Mindwarp
  • Where'd my PC's memory go?
    by THEYTOOKMYTHUMB » » in Off-Topic / Chit-Chat
    38 Replies
    3332 Views
    Last post by RC10th
  • Foggy memory...
    by adam lancia » » in Kyosho Forum
    4 Replies
    584 Views
    Last post by adam lancia
  • Memory Jog
    by craigc8791 » » in RC10 Buggy Forum
    4 Replies
    520 Views
    Last post by craigc8791
  • Memory Lane
    by dvalleli » » in RC10 Buggy Forum
    18 Replies
    2098 Views
    Last post by Rustbucket
  • Buggy ID... from memory
    by RadioFlyer » » in Identifications
    17 Replies
    3227 Views
    Last post by Mr. ED
  • Recapturing a childhood memory
    by madweazl » » in Losi Forum
    57 Replies
    6444 Views
    Last post by madweazl

Return to “Vintage Electronics”

Who is online

Users browsing this forum: No User AvatarCommonCrawl [Bot] and 0 guests