Need help with my LUNCH BOX

The place for all things Tamiya.

Moderators: scr8p, klavy69

Bellagio
Regular Member
Posts: 2
Joined: Fri Mar 01, 2024 9:34 pm

Need help with my LUNCH BOX

Post by Bellagio »

Hello. New R/C guy here.
Totally late to the game. I always wanted a LUNCHBOX as a kid. Finally bought one. Sadly, I cannot get it to work. Anyone have insight on what to do to get it to work correctly?





Thank you!

User avatar
RC10th
Approved Member
Posts: 4275
Joined: Sat Feb 16, 2013 2:51 pm
Location: Australia
Has thanked: 39 times
Been thanked: 997 times

Re: Need help with my LUNCH BOX

Post by RC10th »

Your steering servo appears to be plugged in backwards, the yellow wire should be on the inside pin.

Does the truck roll if you push it?

I would take the motor back out and see if it works as normal outside the truck. If it works fine then I would say something is binding in the driveline.
I was old school - when old school wasn't cool !

User avatar
ZED32
Approved Member
Posts: 67
Joined: Wed Jan 10, 2024 6:49 am
Has thanked: 34 times
Been thanked: 42 times

Re: Need help with my LUNCH BOX

Post by ZED32 »

That's really odd. Does the steering servo work when you turn the wheel on the controller? If so, that eliminates a connection issue between the transmitter and receiver, which was my first thought. It sounds like the motor is trying to go but is binding on something. I agree with Rc10th, take the motor out and see if it work outside of the car.

Elkcycles
Approved Member
Posts: 167
Joined: Tue Nov 08, 2022 3:04 pm
Location: Maryland
Has thanked: 117 times
Been thanked: 94 times

Re: Need help with my LUNCH BOX

Post by Elkcycles »

Any chance the motor screws are too long and binding the armature? Cout something be binding the drivetrain such as a popped driveshaft or something in the gearbox? Lipo looks like it is selected on the ESC, are you above cutoff voltage?

Bellagio
Regular Member
Posts: 2
Joined: Fri Mar 01, 2024 9:34 pm

Re: Need help with my LUNCH BOX

Post by Bellagio »

UPDATE:

Thank you.
The problem was that the brass gear on the motor was rubbing against the housing.
Fixed the problem and now the truck is FIRE!

  • Similar Topics
    Replies
    Views
    Last post
  • My first Lunch Box!
    by Brandon G » » in Tamiya Forum
    5 Replies
    1237 Views
    Last post by cdnclodbuster
  • though this was cool blue lunch box
    by hugger19 » » in Tamiya Forum
    1 Replies
    768 Views
    Last post by terry.sc
  • Lunch (Boom) Box / Blizzard...
    by UltraHIVE » » in Kyosho Forum
    11 Replies
    1470 Views
    Last post by UltraHIVE
  • Amazing Lunch Box Build on TC
    by fakiee » » in Tamiya Forum
    4 Replies
    948 Views
    Last post by m2fit4u2
  • Happy birthday, Vanessa's Lunch Box!
    by sandkil » » in Tamiya Forum
    10 Replies
    1737 Views
    Last post by Rider400
  • Tamiya Lunch Box - Black Edition
    by GreenBar0n » » in Tamiya Re-Release Forum
    19 Replies
    326 Views
    Last post by GreenBar0n
  • Craigslist Kyosho Optima ~ Good deal or out to lunch?
    by orangemazda » » in Kyosho Forum
    5 Replies
    1001 Views
    Last post by RedScampi
  • 1401 Box Art/inside box photos.
    by SRTracer121 » » in Traxxas Forum
    2 Replies
    1471 Views
    Last post by Diggley

Return to “Tamiya Forum”

Who is online

Users browsing this forum: No User AvatarCommonCrawl [Bot], No User AvatarSemrush [Bot] and 0 guests